Se fierbe o conopida in apa cu sare. Se rup cateva buchete din conopida pentru garnitura si se pastreaza in zeama. Se incalzesc fara sa se ingalbeneasca untul si faina si se sting cu 2 - 3 cesti de apa. Se trece conopida prin sita, se amesteca cu sosul ...
Retete culinare: Reteta numarul 29 din categoria supe, borsuri sau ciorbe
Se caleste o ceapa taiata marunt in putin unt sau ulei. Se spala rosii bine coapte, se rup in bucati si se pun impreuna cu ceapa intr-o oala acoperita, la foc mic. Cand s-au muiat, se adauga un morcov mic si o bucata de patrunjel, orezul ales si spalat, ...
Retete culinare: Reteta numarul 30 din categoria supe, borsuri sau ciorbe
Legumele (morcov, radacina patrunjel, telina) se curata, se toaca marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot, apoi se amesteca cu ou si cu ceapa tocata foarte marunt si calita in ulei. Orezul ...
Retete culinare: Reteta numarul 31 din categoria supe, borsuri sau ciorbe
In prima faza se caleste in ulei zarzavatul, apoi se taie carnea de vita cubulete si se fierbe in 2 litri de apa. Cand carnea e fiarta se adauga zeama de varza, leusteanul, ardeiul, frunzele de telina si patrunjelul care trebuie taiat marunt. Se lasa ...
Retete culinare: Reteta numarul 32 din categoria supe, borsuri sau ciorbe