Se taie varza marunt, se opareste, se scurge de apa si se pune la fiert intr-o oala, cu apa fierbinte. Se adauga jumatate ceasca de arpacas sau de orez ales si spalat (arpacasul se moaie in apa din ajun). Se lasa sa fiarba, se potriveste de sare si cand ...
Retete culinare: Reteta numarul 21 din categoria supe, borsuri sau ciorbe
Intr-o oala cu apa clocotita se pun la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt. Cand zarzavatul incepe sa fiarba, se adauga puiul taiat bucati, labele, capul, pipota si ficatul. Se pune sare. Se ia spuma, se adauga orezul ales ...
Retete culinare: Reteta numarul 22 din categoria supe, borsuri sau ciorbe
Se taie ceapa in felii foarte subtiri si se pune la foc cu o lingura de unt. Nu trebuie sa se ingalbeneasca. Cand incepe sa se moaie, se trage cratita pe marginea masinii, se adauga faina. Se amesteca mereu si cand ceapa si faina au luat o culoare galbuie, ...
Retete culinare: Reteta numarul 23 din categoria supe, borsuri sau ciorbe
Se alege spanacul, se spala cu grija si se pune la fiert cand apa clocoteste. Separat se prajeste usor faina in untura si se stinge cu apa in care fierbe spanacul. Se toarna rantasul in oala cu spanac, se trece totul prin sita, se potriveste de sare si ...
Retete culinare: Reteta numarul 24 din categoria supe, borsuri sau ciorbe