Se pune slanina la fiert in zeama de varza sau in apa cat sa acopere bine slanina. Odata cu slanina se mai pun foile de dafin, 5 catei de usturoi, boabele de piper, cele de ienibahar si 1 - 2 linguri de sare in functie de cat de sarata e slanina sau zeama ...
Retete culinare noi: Reteta numarul 1 din categoria mezeluri de casa
Pentru niste carnait gustosi este indicat a se folosi carne cu grasime pe ea cum ar fi: pulpa, burta, ceafa, etc, in care proportia de grasime in carne este de 50%. O parte din aceasta grasime se topeste prin uscare sau afumare. Matele trebuie spalate ...
Retete culinare noi: Reteta numarul 2 din categoria mezeluri de casa
Se dau prin masina de tocat carne cele 5 kg. de pulpa impreuna cu 1 kg. de slanina, se curata usturoiul si se zdrobeste pana devine pasta, dupa care se adauga cele 80 de grame de sare, o lingura de apa rece si se amesteca bine pana se dizolva sarea. Peste ...
Retete culinare noi: Reteta numarul 3 din categoria mezeluri de casa
Se toaca de doua ori carnea dupa care se umezeste si se amesteca bine painea cu usturoiul pisat si se pune peste carne. Intreaga compozitie se framanta cu sare si piper dupa care se adauga condimentele dupa gust si bicarbonatul urmand a se framanta pana ...
Retete culinare noi: Reteta numarul 4 din categoria mezeluri de casa