1.2 Kg piept de porc cu sorici
250 gr. de sare
o lingurita de zahar
2 foi de dafin
2 linguri de chimen macinat
2 linguri de boia dulce
2 catei de usturoi curatati
1 lingura de piper negru macinat
2 linguri de ulei de floarea soarelui
3 linguri de vin alb
Se amesteca 70 de grame de sare cu zaharul si freaca bine pieptul de porc pe ambele parti dupa care se lasa la rece 24 de ore. A doua zi bucata de carne se clateste cu apa rece si se aseaza intr-un bol peste care se toarna saramura preparata din restul sarii dizolvata intr-un litru de apa unde se lasa o saptamana, insa se intoarce din cand in cand. Dupa ce se scoate din saramura se opareste in 3 litri de apa clocotita si se lasa la zvantat. Se pregateste o pasta din usturoiul pisat si restul condimentelor si se unge pe partea fara sorici, dupa care este bagat in cuptorul incings la 160°C pe gratar acoperit cu o folie sub care se pune o tava cu apa. In cuptor se tine timp de 1.5-2 ore.
Reteta culinara: din categoria mezeluri de casa