Retete culinare

Zabaglione cu fursecuri

Retete culinare: Zabaglione cu fursecuri

Zabaglione cu fursecuri



Ingrediente reteta:


  1. 2 linguri stafide

  2. o fasie de coaja de lamaie

  3. o jumatate de lingurita de scortisoara pudra

  4. 3 linguri vin rosu

  5. 3 galbenusuri

  6. 3 linguri zahar cu granulatie fina

  7. 125 ml vin alb sec

  8. 150 ml frisca lichida

  9. biscuiti sau fursecuri, pentru servit



Timp de preparare: 50 de minute


Mod de preparare:

Pune stafidele intr-un castronel impreuna cu coaja de lamaie si scortisoara. Toarna peste ele vinul Marsala si lasa-le cel putin o ora, cand s-au umflat, scoate stafidele din vin si arunca coaja de lamaie. De amesteca galbenusurile, zaharul, vinul Marsala si vinul alb si se pune vasul la bain-marie unde se amesteca continuu pana ce crema isi dubleaza volumul. Se ia vasul de pe foc si continua sa bati crema inca circa 5 minute, pana se raceste putin. Incorporeaza stafidele si frisca batuta si pune crema in boluri individuale. Serveste cu fursecuri alaturi.

Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert





Bijuteria de lux Papillon Construct