2 linguri stafide
o fasie de coaja de lamaie
o jumatate de lingurita de scortisoara pudra
3 linguri vin rosu
3 galbenusuri
3 linguri zahar cu granulatie fina
125 ml vin alb sec
150 ml frisca lichida
biscuiti sau fursecuri, pentru servit
Pune stafidele intr-un castronel impreuna cu coaja de lamaie si scortisoara. Toarna peste ele vinul Marsala si lasa-le cel putin o ora, cand s-au umflat, scoate stafidele din vin si arunca coaja de lamaie. De amesteca galbenusurile, zaharul, vinul Marsala si vinul alb si se pune vasul la bain-marie unde se amesteca continuu pana ce crema isi dubleaza volumul. Se ia vasul de pe foc si continua sa bati crema inca circa 5 minute, pana se raceste putin. Incorporeaza stafidele si frisca batuta si pune crema in boluri individuale. Serveste cu fursecuri alaturi.
Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert