225 gr. crema mascarpone
25 gr. zahar pudra
150 ml. cafea tare si rece
300 ml. frisca lichida
3 linguri lichior de cafea
125 gr. piscoturi
50 gr. carlionti de ciocolata amaruie
cacao
fructe la alegere
Se unge tava cu putin ulei si se tapeteaza cu folie de nailon. Se freaca crema mascarpone impreuna cu zaharul pudra, cernut in prealabil timp de 5 minute dupa care se adauga 2 linguri de cafea si se amesteca din nou. Se bate frisca cu o lingura de lichior pana cand cand incepe sa se ingroase, dupa care se amesteca cu crema mascarpone. Cu o lingura, se pune jumatate din compozitie in forma de chec si se niveleaza suprafata. Cafeaua si lichiorul ramase se pun intr-o farfurie adanca si se inmoaie jumatate din piscoturi pe o singura parte, dupa care se aseaza intr-un singur strat, peste compozitia din tava si deasupra se toarna restul de crema si se niveleaza. Se inmoaie piscoturile ramase in amestecul de cafea si lichior si se pun in forma de chec, deasupra cremei, peste care se toarna cafeaua ramasa in farfurie, se acopera si se da la rece 4 ore. Dupa trecerea celor 4 ore se rastoarna cu grija prajitura pe un platou mare, se presara carliontii de ciocolata si cacao cernuta si se serveste cu fructe proaspete alaturi.
Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert