Retete culinare

Tartine cu mozzarella si sos de coacaze - reteta italiana

Retete culinare: Tartine cu mozzarella si sos de coacaze - reteta italiana

Tartine cu mozzarella si sos de coacaze - reteta italiana



Ingrediente reteta:


  1. 125 gr. mozzarella

  2. 8 felii subtiri de paine alba toast

  3. 2 oua batute

  4. 300 ml. ulei de masline

  5. 125 gr. coacaze

  6. 2 linguri de suc de portocale

  7. coaja rasa de la o portocala mica

  8. 50 gr. zahar

  9. o lingura de vin rosu dulce

  10. piper negru macinat

  11. sare



Timp de preparare: 50 de minute


Mod de preparare:

Mozzarella se taie in felii subtiri, se indeparteaza coaja feliilor de paine si se fac sandvisuri din cate 2 felii de paine cu mozzarella. Odata realizate sandvisurile se taie in cubulete cu latura de aproximativ 4 cm, se preseaza, dupa care se tin un minut in ou batut, amestecat cu sare si piper dupa gust. Cuburile date prin ou se rumenesc 1 - 2 minute, apoi se scot si se scurg pe o bucata de prosop de hartie cat timp se prepara sosul. La sos se pun coacazele, sucul de portocale, coaja rasa de portocala, zaharul, vinul si 5 linguri de apa intr-un vas, cand da in clocot, se reduce flacara si se lasa sosul sa fiarba in clocote mici timp de 10 minute. La servire se aseaza sandvisurile pe farfurii individuale, se toarna putin sos si se adauga zahar, daca este necesar.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct