foi tacos
500 gr. carne tocata de vita si pui amestecata
2-3 rosii (aproximativ 350 gr.)
100 gr cascaval ras
frunze salata verde
100 ml. apa
ulei de masline
sos salsa
oregano
busuioc
sare, piper dupa gust
felii de ardei rosu pentru ornare
felii de lamaie pentru ornare
Dupa ce este bine amestecata carnea tocata se pune la prajit intr-o tigaia incinsa, cu doua-trei linguri de ulei de masline. Se lasa pe foc pana se prajeste carnea apoi se adauga condimentele si se amesteca timp de trei minute. Se adauga 100 ml de apa si se lasa in tigaie inca 10 minute, la foc mic, amestecand din cand in cand. Cat timp carnea se afla pe foc trebuie pregatite foile de tacos. Conform instructiunilor de pe ambalaj, se incinge cuptorul la 180 de grade pe o tava tapetata cu hartie de copt unde trebuie asezate foile pentru tacos cu partea deschisa in jos si introduse in cuptorul incins timp de 3 minute. Dupa ce se scot foile din cuptor trebuie umplute cu amestecul de carne tocata, se mai adauga cateva frunze de salata, cateva felii de rosii si cascaval ras, alaturi de sosul salsa, care nu trebuie sa lipseasca.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala