1 kg. carne de vita
250 morcovi si albitura
100 gr. telina
100 g.r branza dulce
100 gr. svaiter
100 gr. gris
2 oua
150 gr. ceapa
verdeata
Carnea se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce apare spuma se lasa la fiert la foc mic timp de o ora. Se adauga morcovii, albitura, telina si se fierbe in continuare. Cand sunt bine fierte, atat zarzavatul cat si carnea se scot din oala si se pun in apa calduta cu sare. Se strecoara supa in alt vas, tinandu-se la cald. Pentru prepararea galustelor de branza se procedeaza astfel: se separa galbenusurile, se bat si apoi se amesteca treptat cu gris. Se adauga svaiterul si branza, amestecandu-se bine pana se obtine o pasta omogena. Din aceasta compozitie, se formeaza galustele cu o lingura si se pun la fiert in apa clocotita. Dupa fierbere, se strecoara si se tin tot in apa calduta. Se servesc in supa, cu verdeata toccata marunt si presarata deasupra.
Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe