500 gr. tacamuri de pasare
o radacina de pastarnac
o radacina mica de telina
un morcov
o ceapa
2 foai de dafin
o legatura patrunjel
2 oua
7 linguri de gris
o lingura de ulei
piper
sare
Pentru inceput se fierb tacamurile timp de 20 de minute, pana ce apare spuma in oala. Se scoate spuma si se pun la fiert alaturi de tacamuri legumele curatate si tocate bucati mari, patrunjelul si frunzele de dafin. Se lasa la fiert pana cand legumele si carnea sunt patrunse bine. Cat timp fierb tcamurile se bat ouale cu ulei si sare pana ce ce compozitia devine pufoasa, moment in care se adauga grisul incet, pana ce amestecul devine consistent. In urmatoarea etapa se fac galustele, se pun in supa si se fierbe totul timp de 5 - 10 minute supa, la foc mic, dupa care se ia jos de pe foc. La final se adauga sare, si piper dupa gust si deasupra se pune putin patrunjel tocat.
Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe