Retete culinare

Supa de orez cu saratele

Retete culinare: Supa de orez cu saratele

Supa de orez cu saratele



Ingrediente reteta:


  1. 175 gr. unt

  2. o lingurita de ulei de masline

  3. o ceapa mare tocata marunt

  4. 4 felii de sunca de Parma

  5. 100 gr. orez

  6. un litru de supa limpede de pui

  7. 350 gr. mazare

  8. un ou

  9. 125 gr. faina cu agent de dospire

  10. un cartof mare fiert si zdrobit

  11. o lingura de lapte

  12. o lingura de seminte mac

  13. o lingura de parmezan ras

  14. o lingura de patrunjel verde tocat

  15. piper negru macinat

  16. sare



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Se incinge cuptorul inainte de gatirea propriuzisa, dupa care se incinge uleiul impreuna cu 25 gr. unt unde se caleste ceapa timp de 4-5 minute, dupa care se adauga sunca taiata bucatele si dupa inca un minut, se pune orezul, supa, mazarea, sarea si piperul dupa gust. Se lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute, pana se inmoaie orezul. Se bat ouale si se amesteca cu untul frecat spuma, se adauga faina, un varf de cutit de sare si cartoful facut piure si se framanta pana se obtine un aluat moale din care se intinde un dreptunghi cu grosimea de circa 1 cm. Se taie aluatul in 12 fasii lungi, ce se dau cu lapte si se presara deasupra semintele de mac. Se pun crochetele intr-o tava unsa cu putin ulei si se coc circa 15 minute in cuptorul incins in prealabil. Odata ce orezul s-a fiert, se adauga in supa untul ramas si parmezanul, se presara patrunjelul verde tocat si se serveste impreuna cu crocbetele calde.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe





Bijuteria de lux Papillon Construct