175 gr. unt
o lingurita de ulei de masline
o ceapa mare tocata marunt
4 felii de sunca de Parma
100 gr. orez
un litru de supa limpede de pui
350 gr. mazare
un ou
125 gr. faina cu agent de dospire
un cartof mare fiert si zdrobit
o lingura de lapte
o lingura de seminte mac
o lingura de parmezan ras
o lingura de patrunjel verde tocat
piper negru macinat
sare
Se incinge cuptorul inainte de gatirea propriuzisa, dupa care se incinge uleiul impreuna cu 25 gr. unt unde se caleste ceapa timp de 4-5 minute, dupa care se adauga sunca taiata bucatele si dupa inca un minut, se pune orezul, supa, mazarea, sarea si piperul dupa gust. Se lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute, pana se inmoaie orezul. Se bat ouale si se amesteca cu untul frecat spuma, se adauga faina, un varf de cutit de sare si cartoful facut piure si se framanta pana se obtine un aluat moale din care se intinde un dreptunghi cu grosimea de circa 1 cm. Se taie aluatul in 12 fasii lungi, ce se dau cu lapte si se presara deasupra semintele de mac. Se pun crochetele intr-o tava unsa cu putin ulei si se coc circa 15 minute in cuptorul incins in prealabil. Odata ce orezul s-a fiert, se adauga in supa untul ramas si parmezanul, se presara patrunjelul verde tocat si se serveste impreuna cu crocbetele calde.
Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe