Retete culinare

Soleanca - reteta ruseasca

Retete culinare: Soleanca - reteta ruseasca

Soleanca - reteta ruseasca



Ingrediente reteta:


  1. 3 linguri de ulei

  2. 250 gr. afumatura (scarita, kaizer, carnati)

  3. 250 gr. carne de vită, pui sau porc (poate fi și un amestec)

  4. 3 morcovi

  5. 2 cepe

  6. 1 bucata mia de telina

  7. 3 cartofi de marime medie

  8. 5 castraveti murati

  9. 100 gr. de masline

  10. 2 linguri suc de rosii

  11. 1 lamaie

  12. 4 frunze de dafin

  13. Frunze de patrunjel

  14. Sare

  15. Piper



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Pentru a prepara renumita supa ruseasc Soleanca se taie carnea în bucăți mici și se pune la fiert până ce devine fragedă, in timpul fierberii se îndepărteaza spuma ce se formează la suprafață. Într-o tigaie mare, se încinge uleiul și se călește ceapa până devine aurie. Adaugă morcovii și continuă să călești până se înmoaie. Adaugă castraveții murați și pasta de tomate, amestecând bine pentru câteva minute. Dupa ce carnea este fiarta se adaugă amestecul de legume și pasta de tomate, măslinele, frunzele de dafin, sare și piper după gust lasandu-le să fiarbă împreună pentru încă 10 - 15 minute, pentru ca aromele să se combine bine. La servire se indeparteaza frunzele de dafin, se adaugă feliile de lămâie, patrunjelul tocat si smântână dupa gust. Această rețetă poate fi adaptată și cu alte tipuri de carne, sau chiar o variantă vegetariană folosind ciuperci. Soleanca este o ciorbă versatilă și gustoasă, perfectă pentru a încălzi sufletul într-o zi rece. Poftă bună!

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct