1 franzela tip bagheta
6 rosii
2-3 cornisori
150 gr. branza de burduf
100 gr. branza dulce
50 gr. margarina cu smantana
1 ceapa sau 2-3 fire ceapa verde
250 gr. telemea proaspata de vaca
1 legatura verdeata (marar sau patrunjel)
cateva frunze de salata verde sau spanac
piper
sare
Se curata si se spala verdeata si ceapa, dupa care sunt tocate marunt. Se amesteca branzeturile pisate cu verdeata, ceapa, margarina cu smantana, sare si piper dupa gust, obtinandu-se astfel o pasta care se omogenizeaza. Se taie franzela in 2 bucati pe mijloc, dupa care se taie rosiile in felii subtiri, castravetii in fasii lungi, iar frunzele, daca sunt prea mari se taie si acestea in fasii inguste. Se unge fiecare bucata de franzela cu pasta de branza, peste care se asaza felii de telemea si de rosii, apoi fasii de castraveti si salata verde peste care se pune jumatatea de franzela ramasa.
Reteta culinara: din categoria sandwich-uri