o andiva
o anghinare
un fenicul
400 gr. sparanghel din conserva
100 gr. castravete
125 gr. rosii pitice
75 gr. masline negre
2 felii de paine
2 linguri ulei de masline
50 gr. fileuri de ansoa
o lingurita de mustar de Dijon
un catel de usturoi zdrobit
o lingura de zeama de lamaie
piper negru macinat
sare
Se curata andiva si anghinarea si se pun deoparte frunzele mai mari, iar cele mici se aranjeaza intr-un castron mare de salata. Bulbul de fenicul se taie in felii subtiri, sparanghelul se taie in bucati nu prea mari, castravetele in felii nu prea groase si rosiile in jumatati. Odata taiate legumele se pune totul in castronul de salata, impreuna cu maslinele. Pentru prepararea sosului, se scurg fileurile de ansoa si se pun in vasul robotului de bucatarie impreuna cu mustarul, usturoiul, uleiul de masline, zeama de lamaie, 2 linguri de apa fierbinte si piper dupa gust. Se mixeaza pana la obtinerea unei compozitii omogene. Se taie feliile de paine in cuburi, se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc cuburile de paine timp de 3 minute, amestecand des. Dupa ce s-au rumenit cuburile de paine se scot si se lasa sa se scurga pe o bucata de prosop de hartie. La final se toarna jumatate din sosul de ansoa peste salata din castron si se amesteca bine. Pentru servire se aranjeaza pe margine frunzele de andiva si de anghinare pastrate, se toarna sosul ramas, si se presara crutoanele.
Reteta culinara: din categoria salate