400 gr. biscuitii
50 gr. zahar
150 gr. ciocolata
25 gr. rcacao
200 ml. frisca lichida indulcita
120 gr. unt
2 plicuri zahar vanilat
esenta de rom dupa gust
stafide
nuca de cocos
Se pune pe foc untul la topit. Incet se adauga zaharul, zaharul vanilat, ciocolata maruntita, cacaoa si se amesteca foarte bine pana cand totul se topeste, iar compozitia devine omogena. Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, iar apoi se adauga frisca lichida. Biscuiti maruntiti se amesteca cu stafidele iar peste acestea se pune compozitia mai sus preparata. Lasam compozitia, aproximativ 10 minute, pentru ca biscuitii sa absoarba lichidul. Framantam usor si apoi intindem pe masa o bucata de celofan pe care se presara nuca de cocos. Luam compozitia si o turnam pe acea folie, ruland-o dandu-i forma unui salam. Legam capetele si o lasam la frigider pentru 2 - 3 ore. Se serveste taiata felii.
Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert