200 gr. muschi de porc
3 linguri de sos de soia
250 ml. ulei
1 morcov
150 gr. ciuperci
1 ceapa
100 g fasole verde
2 catei de usturoi
8 foi de placinta
3-4 fire ceapa verde
1 legatura patrunjel verde
Se taie carnea in felii cat mai mici si cat mai subtiri dupa care se amesteca cu sosul de soia, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la macerat in frigider pentru o jumatate de ora. Se taie ceapa rondele subtiri, la fel si morcovul. Fasolea pastai se taie in bucati lungi de dimensiunea unui bat de chibrit, iar usturoiul si ciupercile se taie marunt. Intr-o tigaie incapatoare se prajesc toate legumele 5-8 minute la foc iute, dupa care se scot legumele si se lasa sa se scurga de ulei intr-un castron. Se prajeste carnea in ulei suficient, timp de 10-15 minute, dupa care se scoate carnea se scurge de ulei si se amesteca cu legumele. Toata compozitia se lasa sa se raceasca si, intre timp, se pregatesc foile de placinta. Se umple fiecare foaie de placinta cu compozitia de legume si carne si se ruleaza cu grija sa nu se rupa. Se strang usor capetele cu degetele umezite, ca sa nu se desfaca rulourile, apoi fiecare rulou se prajeste pe ambele parti timp de 3-5 minute. Se scot rulourile pe un servet de hartie si se lasa sa se scurga uleiul. Rulourile se orneaza cu verdeata sau ceapa verde si se servesc cu un sos dulce acrisor (vezi sectiunea Sosuri), care se torna cu o lingurita peste rulouri.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala