o lingurita de ulei de masline
4 rosii mari
50 gr. pesmet
o lingura de ceapa verde tocata
o lingura patrunjei verde tocat
i25 gr. ciuperci albe
25 gr. parmezan ras
o salata verde sau andive
o legatura de ridichi
2 linguri ulei de masline
o lingurita de otet balsamic
piper negru macinat
sare
Cuptorul trebuie incins cu aproximativ 20 de minute inainte de a fi folosit. Se unge o tava de copt cu uleiul de masline, se taie capacele rosiilor, pentru a fi extrasa toata pulpa ce se marunteste bine. In rosiile golite se presara un varf de cutit de sare si se pun cu deschizatura in jos cat timp se prepara umplutura. Pulpa de rosii pasata, pesmetul, ceapa verde, patrunjelul si ciupercile tocate cat mai marunt se amesteca bine si se presara sare si piper dupa gust. Rosiile odata umplute se aseaza in tava si se presara deasupra parmezanul ras, dupa care se dau la cuptor timp de 15 - 20 minute in cuptorul preincalzit. Intre timp, se prepara salata astfel: se aseaza pe farfurii individuale ridichiile tocate si salata verde taiata julien, in timp cer ingredientele pentru sos se amesteca intr-un castronel. Dupa ce rosiile s-au copt, se lasa 5 minute sa se raceasca si se aseza langa salata. Pentru servire se toarna putin sos peste salata.
Reteta culinara: din categoria aperitive si gustari