Retete culinare

Risotto - reteta italiana

Retete culinare: Risotto - reteta italiana

Risotto - reteta italiana



Ingrediente reteta:


  1. o ceapa

  2. 2 catei de usturoi

  3. o lingura de ulei de masline

  4. 125 gr. salam tocat

  5. 125 gr. sparanghel

  6. 350 gr. orez

  7. 300 ml. vin alb sec

  8. un litru de supa limpede de pui

  9. 125 gr. mazare

  10. 125 gr. branza dolcelatte taiata cubulete

  11. 3 linguri verdeata tocata (patrunjel si busuioc)

  12. piper negru macinat

  13. sare



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Pentru realizarea acestei retete trebuie tocata ceapa si usturoiul, se incinge uleiul si se prajeste salamul 3 - 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere. Se pune sparanghelul in tigaie si se prajeste 2 - 3 minute, dupa care se pune langa salam si se calesc usturoiul si ceapa. Odata calite usturoiul si ceapa se pune orezul in tigaie, peste ele si dupa 2 minute se adauga vinul si lasa sa fiarba pana ce este complet absorbit de orez. Dupa ce nu mai este vin se toarna peste orez jumatate din cantitatea de supa, incalzita in prealabil, si se lasa din nou sa fiarba, amestecand des, pana ce lichidul este abosrbit. La sfarsit se toarna peste orez jumatate din cantitatea de supa ramasa, se adauga mazarea si se lasa totul sa fiarba timp de 5-10 minute, dupa care se toarna si restul de supa, iar cand si aceasta a fost absorbita se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct