o ceapa
2 catei de usturoi
o lingura de ulei de masline
125 gr. salam tocat
125 gr. sparanghel
350 gr. orez
300 ml. vin alb sec
un litru de supa limpede de pui
125 gr. mazare
125 gr. branza dolcelatte taiata cubulete
3 linguri verdeata tocata (patrunjel si busuioc)
piper negru macinat
sare
Pentru realizarea acestei retete trebuie tocata ceapa si usturoiul, se incinge uleiul si se prajeste salamul 3 - 5 minute, dupa care se scoate pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere. Se pune sparanghelul in tigaie si se prajeste 2 - 3 minute, dupa care se pune langa salam si se calesc usturoiul si ceapa. Odata calite usturoiul si ceapa se pune orezul in tigaie, peste ele si dupa 2 minute se adauga vinul si lasa sa fiarba pana ce este complet absorbit de orez. Dupa ce nu mai este vin se toarna peste orez jumatate din cantitatea de supa, incalzita in prealabil, si se lasa din nou sa fiarba, amestecand des, pana ce lichidul este abosrbit. La sfarsit se toarna peste orez jumatate din cantitatea de supa ramasa, se adauga mazarea si se lasa totul sa fiarba timp de 5-10 minute, dupa care se toarna si restul de supa, iar cand si aceasta a fost absorbita se adauga restul ingredientelor si se amesteca usor.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala