2 tortilla de porumb
200 gr. piept de pui
1 ardei gras rosu
1 ceapa
1 rosie
200 gr. branza cheddar rasa
1 lingura ulei de masline
sare
piper
guacamole optional
salsa optional
smantana optional
Carnea de pui, se taie fasii si se pune intr-un vas la fiert. Dupa ce acesta este fiert, intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se caleste ceapa taiata marunt timp de 2 - 3 minute, pana ce devine translucida, apoi se adauga ardeiul gras taiat si acesta marunt si puiul fiert pentru inca 2 - 3 minute, pana se fragezeste carnea dupa care se adauga rosia taiata cubulete, sarea si piperul amestecandu-se pentru inca 5 minute, dupa care se ia de pe foc. Odata realizata umplutura se ia o tortilla de porumb si se presara jumatate din branza cheddar rasa peste tortilla apoi se pune jumatate din amestecul de pui si legume peste branza si se indoaie tortilla in jumatate, apasand usor marginile pentru a le sigila. Dupa ce cele doua tortilla de porumb sunt umplute se pun intr-o tigaie antiaderenta uscata si se gatesc la foc mediu timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos si branza se topeste. Quesadilla se serveste calda cu guacamole, salsa si smantana, dupa preferinta.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala