3 linguri de ulei de masline
125 gr. pancetta sau bacon
25 gr. faina
un pui de aproximativ 1.5 kg taiat in 8 bucati
2 catei de usturoi tocati
125 ml. vin rosu
o conserva de 400 gr. de rosii in suc propriu
150 ml. supa limpede de pui
12 cepe arpagic
o frunza de dafin
o lingurita zahar
o lingurita oregano
un ardei gras verde tocat
225 gr. ciuperci taiate gros
2 linguri patrunjel verde tocat
tagliatelie fierte in apa cu sare
piper negru macinat
sare
Se ininge o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste pancetta 2 - 3 minute, pana se rumeneste bine, apoi, cu ajutorul unei spumiere, se scoate pe o pe o farfurie. Se amesteca apoi faina cu sare si piper, si se da carnea prin faina. In etapa urmatoare trebuie incins bine uleiul ramas cu ajutorul caruia se rumeneste carnea la foc domol, carne ce trebuie intoarsa pe toate partile aproximativ 15 minute, dupa care se scoate din tigaie si se pune langa pancetta. Usturoiul trebuie calit aproximativ 30 de secunde, dupa care se adauga vinul si se lasa sa fiarba pana cand scade la jumatate si se adauga rosiile, supa, arpagicul, frunza de dafin, zaharul, oregano, sarea si piperul dupa gust si se amesteca bine. La final se pune din nou carnea de pui si pancetta in tigaie, se da drumul mai tare la foc iar, cand sosul incepe sa clocoteasca, se acopera tigaia si se lasa sa fiarba 30 minute, dupa care se pun ciupercile taiate felii groase, ardeiul tocat cubulete si se mai lasa sa mai fiarba circa 20 minute, pana ce carnea si legumele sunt suficient de moi, iar sosul a scazut si s-a ingrosat. Pentru servire se presara patrunjelul verde si se serveste, alaturi de tagliatelle.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala