400 gr. nuca macinata
4 linguri faina
8 albusuri
3 linguri cacao
100 gr. zahar
1 plic praf de copt
8 galbenusuri
50 gr. ciocolata
200 gr. unt
1 ou intreg
150 gr. zahar
3 linguri cacao
4 linguri lapte
Albusurile se bat spuma. Incet se adauga zaharul, pana ce spuma se intareste. Se amesteca nuca macinata, cacaoa, faina si praful de copt. Dupa ce albusurile s-au intarit se adauga amestecul de mai sus. Impartim compozitia in trei foi si se dau la cuptor pentru 15 minute, cu aproximatie. Dupa ce foile sunt gata trecem la prepararea cremei dupa cum urmeaza: Intr-o cratita se pun galbenusurile, zaharul, oul intreg, cacaoa si laptele. Se pun pe foc la bain-marie pentru 10-12 minute si se amesteca continuu pana se ingroasa putin crema. Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga untul mestecand usor. Crema se da la rece pentru aproximativ o ora. Prajitura se face in felul urmator: foaie, crema, foaie, crema, foaie si terminam cu crema. Daca nu va ajunge crema pe ultima foaie, se poate inlocui cu glazura Pentru un rezultat mai buna, te sfatuim sa dai prajitura la rece si sa o consumati doar a doua zi.
Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert