Retete culinare

Prajitura Fanta

Retete culinare: Prajitura Fanta

Prajitura Fanta



Ingrediente reteta:


  1. 6 oua

  2. 6 linguri de zahar

  3. 6 linguri de faina

  4. 2 linguri de cacao

  5. 1 praf de copt

  6. 50 ml. ulei

  7. 250 gr. branza de vaci

  8. 250 gr. margarina Rama sau Unirea

  9. 200 gr. zahar pudra

  10. 2 plicuri zahar vanilat (daca nu se foloseste zaharul pudra cu vanilie)

  11. un plic de budinca de vanilie



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Pentru blat se bat spuma, ouale cu zaharul, se adauga uleiul, praful de cacao, faina si praful de copt. Se coace in cuptorul bine incins, la foc potrivit. Glazura se face dintr-un un plic budinca de vanilie care se prepara conform instructiunilor numai ca in loc de lapte se pune suc de portocale. Pentru crema se freaca margarina cu zaharul si apoi se adauga branza de vaci. Pentru un gust mai deosebit se pot dauga stafide care au fost imuiate in rom. Dupa ce blatul s-a racit se pune crema (este recomadat ca inainte de a pune crema pe blat, sa se intepe din loc in loc blatul cu o furculita), iar peste crema se pune budinca, care trebuie sa fie rece. Se pune prajitura la rece si se poate servi in cateva ore.

Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert





Bijuteria de lux Papillon Construct