Retete culinare

Placinte cu sunca si cascaval

Retete culinare: Placinte cu sunca si cascaval

Placinte cu sunca si cascaval



Ingrediente reteta:


  1. 250 ml. chefir sau lapte acru

  2. 250 gr. cascaval ras

  3. 250 gr. sunca sau salam

  4. 500 gr. faina

  5. o jumatate de lingurita de de zahar

  6. o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

  7. sare dupa gust



Timp de preparare: 50 de minute


Mod de preparare:

Pentru inceput se amesteca bine intr-un vas chefirul, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu, dupa care se adauga compozitiei cascavalul ras si faina. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat omogen si bine legat. Dupa ce se lasa aluatul la odihnit cateva minute se imparte se intinde cu facaletul si se umple cu sunca maruntita bine, dupa care se lipesc marginile si se ruleaza usor. Placintele obtinute se prajesc intr-o tigaie incinsa cu ulei, pe ambele parti, la foc mediu si acoperite cu un capac.

Reteta culinara: din categoria aperitive si gustari





Bijuteria de lux Papillon Construct