250 de gr. de faina
150 de ml. de apa
15 gr. de drojdie proaspata
30 de ml. de ulei
o lingurita de zahar
50 de mililitri de suc de rosii
un catel de usturoi pisat
paprika dulce sau iute
piper
oregano
sare
200 gr. sunca
100 gr. ciuperci proaspete
100 gr. salam uscat
un ardei gras
un ardei iute
50 g.r masline
300 de grame de mozzarela sau cascaval
Pentru blat se dizolva in apa calduta o jumatate de lingurita de zahar, drojdia si sare dupa gust. Dupa ce sunt dizolvate se pune toata compozitia intr-un vas in care a fost pusa faina in prealabil si se framanta bine pana cand se obtine un aluat omogen. Odata obtinut aluatul omogen se pune uleiul si se mai framanta aluatul pana ce se incorporeaza tot uleiul. Aluatul astfel rezultat se acopera si se lasa la dospit daca este posibil intr-un spatiu in care temperatura este de 30° C. La dospit trebuie lasat minim 30 minute sau pana ce aluatul isi dubleaza volumul, dupa care poate fi intins in tava, insa daca timpul permite poate fi lasat cateva ore la frigider. Pentru sos se amesteca bine sucul de rosii, cu piper, sare, oregano, usturoi paprika si o jumatate de lingurita de zahar dupa care se pune sosul cateva minute la foc pana da in clocot si se ingroasa putin. Pe pizza se pune sunca, ciuperci proaspete, salam uscat, ardei gras, ardei iute, masline si 300 de grame de mozzarela sau cascaval.
Reteta culinara: din categoria pizza