un pui de 1 kg
3 ficatei
4 rosii
2 cepe
250 gr. ciuperci
300 gr. orez
zeama de la o jumatate de lamaie
ulei
unt
Se spala si se portioneaza puiul in bucati potrivite, se curata ciupercile, dupa care se taie si se stropesc cu zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie. Ceapa tocata se caleste in ulei, dupa care se pune carnea pentru a se rumenii usor, apoi se adauga rosiile taiate, sare si piper dupa gust. Pentru a se fierbe carnea se pune un pahar de apa, cand acesta s-a evaporat se verifica daca este fiarta carnea si se pun ciupercile. Pentru pregatirea orezului se unge un vas cu unt, se aseza pe foc, se pune orezul si se amesteca pana ce orezul absoarbe tot untul dupa care se pune peste el apa fierbinte, sare si se mai lasa circa 20 de minute la foc mic. Ficateii se prajesc in ulei pana devin usor crocanti. Pe un platou se pune orezul peste care se toarna sosul rezultat in urma fierberii ciupercilor si a puiului, se aseaza carnea si ciupercile si se orneaza cu bucatile de ficatei prajit.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala