150 gr. fasole verde pastai
150 gr. mazare
40 gr. unt
o lingurita de ulei de masline
225 gr. morcovi taiati in sferturi
2 dovlecei taiati felii subtiri
3-4 fire subtiri de praz
200 ml. smantana
o lingurita de coaja rasa de lamaie
350 gr. tagliatelle
25 gr. parmezan
un fir eapa verde
o lingura de mcarar verde tocat
marar pentru ornat
piper negru macinat
sare
Se taie fasolea in jumatati si se fierbe, impreuna cu mazarea, circa 10 minute, dupa care se clatesc cu apa rece si se lasa in strecuratoare sa se scurga. Untul si uleiul se incinge pentru a se calii morcovii timp de 2 minute, dupa care se pun dovleceii si prazul taiat in bucati de circa 2,5 cm lungime si se lasa totul pe foc inca 10 minute, amestecand continuu. Odata calite legumele se adauga smantana si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand sosul incepe sa scada, intre timp, se fierb pastele in apa cu sare. Peste legume si smantana se pune fasolea, mazarea parmezanul, ceapa verde tocata fin si mararul amestecandu-se continuu. Se scurg pastele si se amesteca cu legumele fierte si cu sosul. La final se potriveste gustul cu sare si piper, se rastoarna intr-un castron si se orneaza cu cateva ramurele de marar.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala