Retete culinare

Pad Thai - reteta thailandeza

Retete culinare: Pad Thai - reteta thailandeza

Pad Thai - reteta thailandeza



Ingrediente reteta:


  1. 3 linguri de sos de peste

  2. 2 linguri de zahar

  3. 2 linguri de suc de lamaie

  4. 1 lingura de sos de stridii

  5. 2 linguri de pasta de tamarin (sau suc de tamarin)

  6. 1 lingura de sos de ardei iute (sau mai mult, in functie de preferintele tale)

  7. 2 linguri de ulei de arahide sau ulei de susan

  8. 200 gr. de paste de orez sau taitei de orez

  9. 750 ml. apa fierbinte pentru inmuiere

  10. 200 gr. piept de pui taiat in bucati subtiri sau tofu pentru varianta vegetariana

  11. 2 oua

  12. 2 catei de usturoi maruntiti

  13. 1 ceapa verde taiata subtire

  14. 1 morcov taiat subtire sau ras

  15. o jumatate de cana de fasole mung (sau mazare)

  16. o jumatate de cana de germeni de soia

  17. o jumatate de cana de creveti decojiti (optional)

  18. 2 linguri de ulei de arahide sau ulei de susan pentru gatit



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Pad Thai este un preparat delicios cu paste de orez, legume si carne sau tofu, fiind adesea servit cu ierburi aromate si nuci maruntite pentru un gust mai delicios. Pentru inceput se inmoaie pastele de orez in apa fierbinte conform instructiunilor de pe ambalaj, de obicei timp de aproximativ 30 de minute. Dupa ce sunt bine inmuiate se pun la scurs. Pana se scurg pastele intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru sos: sosul de peste, zaharul, sucul de lamaie, sosul de stridii, pasta de tamarin si sos de ardei iute. Dupa ce au fost amestecate bine se lasa sosul deoparte si se incalzeste o tigaie mare sau un wok la foc mediu in care se adauga uleiul de arahide sau de susan. Odata incins uleiul se pune usturoiul maruntit si bucatile de piept de pui sau tofu si se prajesc pana ce carnea se rumeneste sau tofu devine auriu. Odata prajita carnea se impinge intr-o parte a tigaii si se adauga ouale in cealalta parte, amestecandu-se pana se prajesc bine si apoi se amesteca cu carnea, se adauga morcovul, fasolea mung, germenii de soia sau orice alte legume folosite. Toata compozitioa se rumeneste timp de 2 - 3 minute sau pana cand incep sa se inmoaie, dupa care se adauga pastele de orez si se toarna sosul deja pregatit peste ele, amestecandu-se totul foarte bine pentru a combina ingredientele si pentru a incorpora sosul in paste. Optional pentru cei ce iubesc crevetii acum pot fi adaugati si se prajesc pana ce devin roz. Pad Thai-ul se serveste cald, garnisit cu lime taiate in sferturi, ardei iute maruntit, capsuni tocate, nuci maruntite si coriandru proaspat, dupa gust.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct