Retete culinare

Mici de vita si miel

Retete culinare: Mici de vita si miel

Mici de vita si miel



Ingrediente reteta:


  1. 1 kg. carne de vita

  2. 500 gr. carne de miel

  3. ½ cub Maggi si 200 ml. apa calda

  4. 1 lingurita jumatate de cimbru maruntit

  5. 2 lingurite de bicarbonat

  6. 6-7 catei mari de usturoi

  7. 1 lingurita de piper

  8. 1 lingurita de sare



Timp de preparare: doua ore


Mod de preparare:

Se macina carnea de doua ori dupa care se adauga cimbrul, piperul, bicarbonatul, sarea si usturoiul pisat si se amesteca pana cand acestea sunt complet omogenizate, dupa care se adauga incet supa obtinuta din jumatatea de cub de Maggi si apa calda amestecandu-se pana cand pasta de mici devine foarte lipicioasa. Se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la frigider 24 de ore, timp in care carnea va prinde mirosul inconfundabil de mici. Dupa trecerea celor 24 de ore se scot se formeaza bastonase lunguiete care, fie se pun direct pe gratar, fie se congeleaza.

Reteta culinara: din categoria mezeluri de casa





Bijuteria de lux Papillon Construct