1 kg. carne tocata de porc si vita sau porc si oaie
200 gr. seu de vita sau de oaie, sau slanina de porc
2 lingurite bicarbonat de sodiu
500 ml. apa minerala
sare dupa gust
piper
boia de ardei iute
chimen macinat
cimbru
coriandru
ienibahar
1 capatana de usturoi
Pentru aceasta reteta poate fi folosit atat amestecul de carne de porc cu vita sau cel de carne de porc si oaie in cantitati egale la care se adauga 200 de grame de seu de vita sau de oaie sau slanina de porc, insa este recomandat seul. Se macina toata carnea de doua ori dupa care se framanta si se pun condimentele cu bicarbonatul si se mai framanta inca 30 minute timp in care se adauga treptat apa minerala, dupa care se lasa la rece minim 24 de ore dupa care se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se framanta din nou 15-20 de minute pentru a ingloba aer si a fi afanati dupa care se formeaza micii.
Reteta culinara: din categoria mezeluri de casa