750 gr. rosii
1 catel usturoi
4 linguri ulei de masline
500 gr. file salau
1 lamaie
400 gr. macaroane
1 legatura patrunjel
50 gr. cascaval ras
2 cepe
2 lingurite oregano
sare
piper
Se oparesc rosiile si se curata de coaja si seminte, iar pulpa se taie cubulete. Ceapa si usturoiul, tocate, se calesc in 2 linguri de ulei dupa care se adauga rosiile, sarea si piperul, lasandu-le sa fiarba la foc mic cca. 20 minute. Intre timp se taie pestele in cubulete, se stropeste cu zeama de la lamaie, iar apoi se prajeste in 2 linguri de ulei. Se toarna peste peste , sosul de rosii si apoi se adauga patrunjelul tocat marunt. Se acopera si se lasa totul la foc mic, fara a-l lasa sa fiarba. Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu mancarea de peste . Se presara cu cascaval si oregano.
Reteta culinara: din categoria preparate din paste