Retete culinare

Carne de iepure cu legume

Retete culinare: Carne de iepure cu legume

Carne de iepure cu legume



Ingrediente reteta:


  1. 1.200 kg. carne de iepure

  2. 2-3 buc.ceapa

  3. 1 telina

  4. 3 morcovi

  5. 3 ardei grasi

  6. 1 capatana de usturoi

  7. 350 gr. cartofi

  8. 200 gr. fasole verde

  9. 50 g bulion

  10. 3 rosii

  11. ½ lingurita de boia

  12. 1 frunza de dafin

  13. cateva boabe de piper

  14. cimbru

  15. 1 pahar de vin

  16. 300 ml. ulei

  17. 1 legatura de patrunjel verde



Timp de preparare: o ora si 10 minute


Mod de preparare:

In jumatate din cantitatea de ulei se prajeste carnea marinata taiata in bucati. Atunci cand este gata se scoate si se pune intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se prajeste ceapa si usturoiul taiate marunt. Cand este aproape prajita ceapa si usturoiul se adauga bulionul, boiaua, foaia de dafin, piper, cimbru si se stinge cu vin. Pentru ca friptura sa aiba sos indeajuns se mai adauga putina apa calduta. Se mai lasa la fiert pret de cateva minute, dupa care se rastoarna peste carne si se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea este gata fiarta. Intre timp, in uleiul ramas se inabusa separat legumele taiate cubulete. Cand legumele s-au calit se sting cu apa calda si se lasa sa fiarba pana sunt gata, dupa care se adauga peste carne si impreuna se mai fierb aprox. 10 minute. La servire se presara patrunjelul verde taiat marunt.

Reteta culinara: din categoria carne de vanat





Bijuteria de lux Papillon Construct