1.200 kg. carne de iepure
2-3 buc.ceapa
1 telina
3 morcovi
3 ardei grasi
1 capatana de usturoi
350 gr. cartofi
200 gr. fasole verde
50 g bulion
3 rosii
½ lingurita de boia
1 frunza de dafin
cateva boabe de piper
cimbru
1 pahar de vin
300 ml. ulei
1 legatura de patrunjel verde
In jumatate din cantitatea de ulei se prajeste carnea marinata taiata in bucati. Atunci cand este gata se scoate si se pune intr-un alt vas, iar in uleiul ramas se prajeste ceapa si usturoiul taiate marunt. Cand este aproape prajita ceapa si usturoiul se adauga bulionul, boiaua, foaia de dafin, piper, cimbru si se stinge cu vin. Pentru ca friptura sa aiba sos indeajuns se mai adauga putina apa calduta. Se mai lasa la fiert pret de cateva minute, dupa care se rastoarna peste carne si se lasa sa fiarba impreuna pana cand carnea este gata fiarta. Intre timp, in uleiul ramas se inabusa separat legumele taiate cubulete. Cand legumele s-au calit se sting cu apa calda si se lasa sa fiarba pana sunt gata, dupa care se adauga peste carne si impreuna se mai fierb aprox. 10 minute. La servire se presara patrunjelul verde taiat marunt.
Reteta culinara: din categoria carne de vanat