2 kg. de pulpa de vita
2 kg de cartofi
3 cepe
5 catei de usturoi
250 gr. de unt
5 rosii decojite
5 ardei iuti
o lingurita de faina
doua linguri de smantana
o jumatate de lingurita de paprika dulce
o jumatate de lingurita de paprika iute
o lingurita de otet
5 foi de dafin
piper
sare
In prima faza se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se prajesc pe rand bucatile de carne, insa doar o scurta perioada de timp pana ce prind putina culoare, dupa care de adauga ceapa, usturoiul curatate si taiate lasandu-se sa se caleasca impreuna cu carnea. Odata calite toate se adauga paprika dulce si iute, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile ce in prealabil au fost decojite si se pune apa fiebinte lasandu-se astfel la fiert, pe foc mic, o ora si jumatate adaugandu-se apa daca mai este nevoie. Ardeii iuti, trebuie taiati rondele mici si se adauga in gulas dupa o ora de fiert, iar spre final se pun si cartofii. La final se face un rantas din faina ce se amesteca cu putina apa si se adauga in gulas, la fel se face si cu smantana insa doar dupa ce a fost oprit focul.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala