Retete culinare

Gulasul unguresc la ceaun

Retete culinare: Gulasul unguresc la ceaun

Gulasul unguresc la ceaun



Ingrediente reteta:


  1. 2 kg. de pulpa de vita

  2. 2 kg de cartofi

  3. 3 cepe

  4. 5 catei de usturoi

  5. 250 gr. de unt

  6. 5 rosii decojite

  7. 5 ardei iuti

  8. o lingurita de faina

  9. doua linguri de smantana

  10. o jumatate de lingurita de paprika dulce

  11. o jumatate de lingurita de paprika iute

  12. o lingurita de otet

  13. 5 foi de dafin

  14. piper

  15. sare



Timp de preparare: doua ore si 30 de minute


Mod de preparare:

In prima faza se pune untul sa se incinga intr-o cratita si se prajesc pe rand bucatile de carne, insa doar o scurta perioada de timp pana ce prind putina culoare, dupa care de adauga ceapa, usturoiul curatate si taiate lasandu-se sa se caleasca impreuna cu carnea. Odata calite toate se adauga paprika dulce si iute, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile ce in prealabil au fost decojite si se pune apa fiebinte lasandu-se astfel la fiert, pe foc mic, o ora si jumatate adaugandu-se apa daca mai este nevoie. Ardeii iuti, trebuie taiati rondele mici si se adauga in gulas dupa o ora de fiert, iar spre final se pun si cartofii. La final se face un rantas din faina ce se amesteca cu putina apa si se adauga in gulas, la fel se face si cu smantana insa doar dupa ce a fost oprit focul.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct