Retete culinare

Gratin cu salam si legume - reteta italiana

Retete culinare: Gratin cu salam si legume - reteta italiana

Gratin cu salam si legume - reteta italiana



Ingrediente reteta:


  1. 350 gr. morcovi

  2. 175 gr. fasole verde pastai

  3. 250 gr. varfuri de sparanghel

  4. 175 gr. mazare

  5. 225 gr. salam italian

  6. o lingura ulei de masline

  7. o lingura menta proaspata, tocata

  8. 150 gr. frunze de spanac

  9. 150 ml. smantana

  10. o felie de paine cu masline

  11. 75 gr. parmezan ras

  12. salata verde pentru garnitura

  13. piper negru macinat

  14. sare



Timp de preparare: o ora si 30 de minute


Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul cu aproximativ 20 de minute inainte de a coace, timp in care se curata morcovii si se taie felii subtiri si se taie fasolea si sparanghelul in bucati. Morcovii se fierb in apa cu sare timp de 5 minute dupa care se adauga restul legumelor mai putin spanacul si se lasa la fiert inca 5 minute, dupa care se scurg si se pun intr-un vas termorezistent. Salamul trebuie curatat de coaja, se taie in bucati si se prajeste 4 - 5 minute, dupa care se pune in vasul termorezistent, presarandu-se deasupra menta tocata. In tigaia in care a fost prajit salamul se pune untul pentru a cali spanacul, dupa ce se caleste 2-3 minute se adauga smantana, sarea si piperul dupa gust si amesteca bine. Dupa ce este bine amestecat continutul se toarna peste legume. Felia de paine se macina pentru a se obtine un pesmet grosier, care se amesteca cu parmezan si se presara peste gratin. La final se da totul la cuptor 20 minute.

Reteta culinara: din categoria bucataria internationala





Bijuteria de lux Papillon Construct