350 gr. morcovi
175 gr. fasole verde pastai
250 gr. varfuri de sparanghel
175 gr. mazare
225 gr. salam italian
o lingura ulei de masline
o lingura menta proaspata, tocata
150 gr. frunze de spanac
150 ml. smantana
o felie de paine cu masline
75 gr. parmezan ras
salata verde pentru garnitura
piper negru macinat
sare
Se preincalzeste cuptorul cu aproximativ 20 de minute inainte de a coace, timp in care se curata morcovii si se taie felii subtiri si se taie fasolea si sparanghelul in bucati. Morcovii se fierb in apa cu sare timp de 5 minute dupa care se adauga restul legumelor mai putin spanacul si se lasa la fiert inca 5 minute, dupa care se scurg si se pun intr-un vas termorezistent. Salamul trebuie curatat de coaja, se taie in bucati si se prajeste 4 - 5 minute, dupa care se pune in vasul termorezistent, presarandu-se deasupra menta tocata. In tigaia in care a fost prajit salamul se pune untul pentru a cali spanacul, dupa ce se caleste 2-3 minute se adauga smantana, sarea si piperul dupa gust si amesteca bine. Dupa ce este bine amestecat continutul se toarna peste legume. Felia de paine se macina pentru a se obtine un pesmet grosier, care se amesteca cu parmezan si se presara peste gratin. La final se da totul la cuptor 20 minute.
Reteta culinara: din categoria bucataria internationala