800 gr. branza de vaci
8 oua
150 gr. zahar pudra
150 gr. faina alba de grau
1 lingurita extract de vanilie
50 gr. zahar
150 gr. pesmet
sare
Intr-un bol se framanta branza cu 5 oua, dupa care se adauga zaharul pudra, faina, extractul de vanilie si sare dupa gust. Separat se amesteca bine pesmetul cu cele 50 de grame de zahar, iar in alt vas sunt batute cele 3 oua ramase. Se fac mici galuste rotunde sau ovale din compozitia rezultata in urma framantarii ingredientelor cu branza, se dau prin oul batut si apoi prin pesmetul dulce. Odata facute toate galustele din branza se pun intr-o tava tapetata cu hartie de coptor si se lasa o mica distanta intre ele, dupa acre se vor baga in cuptorul preincalzit la 180°, unde sunt tinute timp de 25 de minute. Dupa ce se scot din cuptor se dau cu zahar pudra si pot fi servite.
Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert