2 linguri ulei de masline
o ceapa tocata marunt
un catel de usturoi zdrobit
un ardei iute rosu
150 ml. vin alb sec
o conserva de 400 gr. de rosii in suc propriu
fasii de coaja de lamaie
450 gr. frunze de spanac
50 gr. branza ricotta
25 gr. pesmet
25 gr. parmezan ras
un galbenus
un sfert de lingurita de nucsoara rasa
5 linguri de faina
2 linguri de ulei de masline
frunze de busuioc
tagliatelle
piper negru macinat
sare
Uleiul se incinge intr-o cratita unde se va cali ceapa timp de 5 minute, la foc mic, dupa care se adauga usturoiul si ardeiul iute tocat si se lasa totul pe foc inca 5 minute, dupa care se pune vinul, rosiile scurse si tocate si coaja de lamaie. Dupa ce incepe sa clocoteasca se acopera cratita si se lasa sosul sa fiarba 20 minute, dupa care se da capacul deoparte si se mai lasa sosul pe foc inca un sfert de ora, pana se ingroasa. Se scoate coaja de lamaie si se potriveste gustul cu sare si piper. Spanacul se curata si se spala bine dupa care se fierbe in apa cu putina sare. Odata fiert spanacul se scurge de apa in exces se toaca marunt si se pune intr-un castron. La final se pune branza, pesmetul, parmezanul, galbenusul de ou, nucsoara, sarea si piperul dupa gust, se amesteca bine si se fac galuscute mici ce se dau prin faina. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, antiaderenta, si se prajesc galustele la foc mic timp de 5-6 minute, intorcandu-le cu grija, astfel incat sa se prajeasca uniform. Inainte de servire se orneaza cu frunze de busuioc si se serveste cu sosul de rosii si pastele fierte in apa cu sare.
Reteta culinara: din categoria legume si lacto-vegetariene