6 fasii de carne de vitel de circa 125 gr.
zeama de lamaie
6 frunze de salvie
6 felii prosciutto
2 linguri ulei de masline
25 gr. unt
o ceapa taiata rondele
un catel de usturoi tocat
3 linguri de vin rosu foarte dulce si tare
4 linguri de smantana
2 linguri de patrunjel verde tocat
frunze de salvie
legume fierte
piper negru macinat
sare
Se bate bine carnea astfel incat sa rezulte felii de circa 5 milimetri grosime pe care le vei da cu sare, piper si zeama de lamaie. Dupa ce carnea este bine batuta se pune o frunza de salvie in centrul fiecarei felii de carne, apoi o felie de prosciutto, se ruleaza cu carnea inspre exterior si se fixeaza cu cate o scobitoare. Uleiul de masline se incinge impreuna cu untul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa timp de 5 minute, dupa care se adauga usturoiul si rulourile de carne si se mai prajesc 8 minute, intorcandu-le din cand in cand. In urmatoarea etapa se toarna vinul si smantana in tigaie si se lasa totul sa fiarba fara capac pana cand sosul da in clocot, dupa care se acopera tigaia si se lasa sa mai fiarba pana se inmoaie carnea. Catre final se adauga sare si piper dupa gust, se presara patrunjelul verde tocat, se scot scobitorile si se serveste cu legume fierte.
Reteta culinara: din categoria carne de vita