1 kg. de ciuperci champignon
5 linguri de ulei de masline
5 oua
5 fire de ceapa verde
5 fire de usturoi verde
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
o lingurita de sare
o jumatate de lingurita de piper
4 linguri de pesmet
seminte albe si negre de susan pentru decor
Se curata si se spala ciupercile si se pun pe un servet de bucatarie pentru a absorbi apa de pe ele, dupa care se toaca si se pun intr-o tigaie alaturi de cele 5 linguri de ulei de masline si se lasa la foc mic pana ce scade tot lichidul pe care il lasa. Se iau jos si se lasa la racorit dupa care se pun intr-un bol impreuna cu verdeturile tocate, cu 3 oua, cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine si la final punem pesmetul, intai doua linguri si daca nu se leaga compozitia se mai adauga inca doua linguri. Se ia o tava ingusta si se pune pe fund harie de copt peste care se presara compozitia, presand-o usor. Se mai bat doua oua si se toarna peste intreaga compozitie. Pentru decor se presara semintele si se da la cuptor 40 de minute la o temperatura de 180°C pana se rumeneste frumos deasupra. Odata rumenit se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie felii.
Reteta culinara: din categoria legume si lacto-vegetariene