6 cotlete de miel
3 linguri de ulei de masline
miezul de la 2 felii de paine
3 catei de usturoi
2 legaturi de patrunjel
o crenguta de cimbru
2 crengute de rozmarin
zeama de la 1 lamaie
30 gr unt
100 ml vin rosu
Cu ajutorul unui blender se mixeaza bine miezul de paine, doi catei de usturoi, verdeata taiata mai marunt si untul pana se obtine o pasta omogena si se pune la frigider. Cotletele de miel se prajesc intr-o tigaie cate 10 minute pe ambele parti pana devin aurii, dupa care se ia pasta cu unt si verdeta din frigider si se intinde pe cotletele de miel. Cotletele odata unse se pun intr-un cuptor preincalzit la 250°C pentru 15 minute. Sosul se face din uleiul in care au fost prajite cotletele, peste care se toarna vinul si un catel de usturoi zdrobit. Acesst sos se pune la fiert circa 15 minute ca sa mai scada putin. La servire se pun cotletele in farfurie si se toarna deasupra sosul obtinut anterior.
Reteta culinara: din categoria carne de miel