4 cotlete de miel
o jumatate de lingurita de rozmarin uscat
un sfert de lingurita busuioc uscat
o jumatate de lingurita cimbru uscat
o lingura de ulei de masline
2 cepe taiate fasii
100 ml. otet balsamic
100 ml. supa de pui
o lingura de unt
piper negru macinat
sare
Intr-un castron mic se amesteca rozmarinul, busuiocul, cimbrul cu sare si piper dupa gust. Cu acest amestec aromatic se dau cotletele de miel de pe ambele parti si se pun pe o farfurie ce se acopera pentru 15 minute pentru a absorbi aromele. Dupa ce trec cele 15 minute se incinge cuptorul se pune uleiul de masline intr-o tava si se pun cotletele de miel la prajit cate 15 minute pe fiecare parte dupa care se scot din tigaie, si sa pastreaza calde pe un platou. Se curata bucatelele de carne sau arsura din uleiul in care am prajit cotletele si cu acest ulei se caleste ceapa pana se rumeneste, apoi se adauga otetul, se mesteca bine si la final se pune supa de pui lasandu-se pe foc pana cand sosul scade la jumatate. La servire se aseaza cotletele in farfurie si se toarna peste ele sosul balsamic.
Reteta culinara: din categoria carne de miel