4 buc. piept de pui
4 felii de sunca
200 gr. cascaval
100 gr. pesmet
ulei pentru prajit
500 gr. cartofi
o lingura faina
o legatura patrunjel
50 gr. unt
4 oua
sare
piper
Se spala si se curata pieptul de pui de pielite sau de alte impuritati, se pune la scurs dupa care se taie pe mijloc astfel incat sa aiba forma unui buzunar. In acelasi timp se fierb 2-3 cartofi care odata fierti se taie cubulete. Se taie cascavalul felii subtiri si se condimenteaza bucatile de piept cu sare si piper. Buzunarele de pui realizate in urma taierii trebuie umplute cu feliile de sunca, cu cascaval si cu 2-3 cubulete de cartofi, dupa care se trec prin faina-pesmet-ou-pesmet si se pun la prajit in uleiul bine incins. Odata ce incep sa se prajeasca se intorc de pe o parte pe cealalta si, dupa ce au capatat culoarea aurie, se scot pe un prosop absorbant de bucatarie. Intre timp, se curata restul de cartofi, se spala, si se taie cubulete fierbandu-se ca pentru piure. Dupa ce au fiert, se scot si se rumenesc cateva minute in unt, pana capata o pojghita aurie. Se servesc ornati cu verdeata alaturi de Cordon bleu.
Reteta culinara: din categoria carne de pasare