500 gr. ciuperci champignon brune
2 cepe mari
6 linguri de faina
100 ml. ulei
1 lingura condimente de legume
1 lingura de boia dulce
sare si piper
Se curata ciupercile, se spala si se taie in felii sau in bucati mai mari, dupa care se fierb in apa cu putina sare. Intr-un alt vas se adauga condimentele de legume in apa fierbinte si se amesteca bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie unde se caleste ceapa tocata marunt, se adauga o lingura de boia dulce si dupa ce se prajeste timp de un minut se presara faina, amestecandu-se continuu si adaugandu-se treptat apa fierbinte in care au fost dizolvate condimentele. Sosul se fierbe pana se ingroasa, apoi se adauga ciupercile scurse, sare si piper dupa gust, lasand intreaga compozitie sa mai fiarba timp de 5 minute. Pentru mamaliguta se pune apa cu putina sare la fiert. Dupa ce apa a incepe sa clocoteasca, se pune malaiul in ploaie si se amesteca continuu, pana nu mai raman cocoloase. Timpul de fierbere este extrem de scurt, in jur de 5 minute. Odata ce mamaliguta este gata, se stinge focul si se serveste alaturi de ciupercile calde.
Reteta culinara: din categoria legume si lacto-vegetariene