Retete culinare

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Retete culinare: Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta



Ingrediente reteta:


  1. 500 gr. ciuperci feliate

  2. 1 ceapa mare tocata marunt

  3. 3 linguri de ulei

  4. 2 linguri de faina

  5. 300 ml. smantana

  6. 200 ml. supa de legume sau apa

  7. o legatura de marar proaspat tocat

  8. 200 gr. faina de porumb

  9. sare si piper



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Dupa ce sunt curatate ciupercile se spala bine si se taie in felii, se curata ceapa, se marunteste si se pune intr-o tigaie mare in uleiul incins pana devine aurie si se caramelizeaza usor. Se adauga ciupercile feliate si se amesteca pe foc pana se inmoaie si incep sa lase apa, procedeu ce ar trebui sa dureze aproximativ 5- 8 minute. Dupa ce lasa apa se presara faina peste ciuperci si se amesteca bine pentru a o incorpora. Treptat, se adauga supa de legume sau apa in tigaie, amestecandu-se continuu pentru a evita formarea cocoloaselor pana se obtine o consistenta cremoasa. Se adauga smantana in tigaie si amesteca bine, lasandu-se sa fiarba usor timp de aproximativ 5 minute, pentru a se ingrosa si a se omogeniza aromele, dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Cat timp se fierb ciupercile separat se poate pregati mamaliguta. Intr-un vas, pune la fiert apa si sarea, iar dupa ce incep sa fiarba se adauga treptat malaiul, amestecand usor pentru a evita formarea cocoloaselor. Se amesteca timp de aproximativ 10 minute, pana ce mamaliguta devine densa si incepe sa se desprinda usor de pe peretii vasului. Ciulamaua de ciuperci se serveste calda cu mamaliguta peste care se presara marar tocat deasupra pentru a o decora.

Reteta culinara: din categoria traditionale





Bijuteria de lux Papillon Construct