800 gr. ciuperci proaspetesau din conserva
1 morcov mare
100 gr. orez alb
2 cepe de apa
1 radacina patrunjel
jumatate de telina mica
600 ml bors
1 ou
1 legatura leustean
sare
piper
pasta de tomate
Legumele (morcov, radacina patrunjel, telina) se curata, se toaca marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot, apoi se amesteca cu ou si cu ceapa tocata foarte marunt si calita in ulei. Orezul se pune la fiert 4-5 minute apoi se adauga la ciupercile amestecate cu ceapa. Din amestec se formeaza perisoare mici si rotunde care se pun in oala cu legume, la foc foarte mic. Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele se pune borsul, se lasa 10 minute si apoi se adauga leusteanul tocat marunt, sare si piper, plus 1 lingurita de pasta de tomate si se opreste focul.
Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe