500 gr. piept de pui
3 linguri de orez
250 gr. smantana
1 cescuta cu orez
2 galbenusuri
2 morcovi
1 ceapa
1 pastarnac
1 telina
2 cartofi
o lamiae
marar
patrunjel
ulei
sare
piper
Se fierbe bine puiul in apa cu sare, iar legumele se calesc in doua linguri de ulei, care odata inabusite se adauga peste pui si se lasa la fiert. Cand sunt fierte toate, se bate separat galbenusul cu smantana, se ia un polonic sau doua din supa calda si se adauga usor peste smantana, dupa care se pune totul peste ciorba cu grija sa nu se taie. Este bine ca ciorba sa nu fiarba in clocot in timp ce se adauga smantana. Se mai lasa pe foc pana mai da o data in clocot si este gata. La sfarsit se acreste cu zeama de la lamaie si se adauga mararul si patrunjelul, sarea si piperul.
Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe