Retete culinare

Ciorba de perisoare a la grec

Retete culinare: Ciorba de perisoare a la grec

Ciorba de perisoare a la grec



Ingrediente reteta:


  1. 500 gr. carne tocata vita si porc

  2. o ceapa

  3. 2 morcovi

  4. 2 linguri de ulei

  5. 3 litri de apa

  6. 3 oua

  7. sucul de la o lamaie

  8. o cana de orez

  9. cateva linguri de faina pentru format

  10. ulei

  11. piper negru macinat

  12. marar

  13. sare



Timp de preparare: o ora


Mod de preparare:

Se amesteca intr-un vas carnea tocata, orezul, mararul tocat fin, sarea si piperul, se da ceapa pe razatoare, dupa care se stoarce bine de suc si se pune peste carne. Dupa ce este amestecat bine continutul se adauga oul si putina apa si se framanta pana ce compozitia devine omogena. Odata incheiata framantarea se pune compozitia in frigider la rece pana ce va fi utilizata. Intr-un alt vas se caleste in ulei timp de 10 minute morcovul dat pe razatoare, dupa care se adauga apa putina sare si se lasa sa fiarba. Pana ce incepe sa fiarba compozitia se fac perisoarele si se trec prin faina. Odata ce incepe sa fiarba se scade focul si se pun perisoarele in supa, una cate una,imprastiate pe toata suprafata oalei. Acestea trebuie fierte timp de 15 - 20 minute, pana ce incep sa se ridice la suprafata. Intr-un alt vas se bat ouale cu sucul de lamaie pana devin spumoase, moment in care se adauga supa fierbinte peste oua, dar in fir subtire si se amesteca cu telul in oua. In urmatoarea etapa se ia jos oala cu supa de pe foc si cand nu mai clocoteste se toarna incet ouale batute, amestecandu-se neincetat. Dupa ce a fost pusa intreaga compozitie in supa se pune din nou oala pe foc mic si se mai lasa inca 10 minute, timp in care trebuie mestecat des ca sa nu clocoteasca si sa se taie. Dupa trecerea celor 10 minute se opreste focul si se drege supa cu sare si marar tocat.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe





Bijuteria de lux Papillon Construct