500 gr. carne macinata
2 cepe
3 morcovi
un ardei capia
un pastarnac
o telina mica
o radacina de patrunjel
o gulie mica
2 rosii
8 linguri de orez
2 oua
o lingurita de boia de ardei dulce
200 gr. de smantana
patrunjel
marar
leustean
bors
otet
piper
sare
Se curata si se spala morcovii, ardeiul, pastarnacul, gulia, patrunjelul si ceapa, dupa care se taie toate legumele in cubulete mici si se pun intr-o oala la fiert. Separat, in alt vas se pune la fiert 500 de mililitri de apa, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga 4 linguri de orez lasandu-se 3 - 4 minute, dupa care se scurge si se clateste sub un jet de apa rece pentru a ramane un bob intreg frumos. Cat timp fierb legumele se framanta bine carnea tocata, orezul prefiert, doua albusuri de ou, cea de-a doua ceapa care in prealabil a fost data data prin razatoare, o mana de patrunjel verde tocat marunt, o lingurita de boia de ardei dulce, sare si piper dupa gust. Intreaga compozitie se framanta bine pana rezulta o compozitie omogena bine legata moment in care se formeaza perisoarele, care este indicat sa fie cat mai mici. Dupa ce apa si legumele de pe foc au inceput sa fiarba bine, se adauga cele patru linguri de orez ramase si se pun perisoarele, lasandu-se sa mai fiarba inca aproximativ 30 de minute, dupa care se pun rosiile cein prealabil au fost decojite si taiate in cubulete mici. Se mai lasa sa dea in clocot cateva minute, dupa care se opreste focul, se adauga verdeata si se lasa sa se raceasca usor. Dupa ce s-a mai racit, se adauga smantana, amestecata cu doua galbenusuri de ou si cu doua linguri de apa rece. La final, se potriveste gustul cu sare, piper si bors.
Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe