Retete culinare

Ciorba de cartofi si sfecla

Retete culinare: Ciorba de cartofi si sfecla

Ciorba de cartofi si sfecla



Ingrediente reteta:


  1. sfecla 500 gr.

  2. 250 gr. carofi

  3. 2 litri apa

  4. 1 litru bors

  5. zarzavat de supa

  6. 500 gr. fasole grasa

  7. verdeata

  8. 1 ardei gras

  9. 3 rosii mijlocii

  10. sare



Timp de preparare: 45 de minute


Mod de preparare:

Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand sfecla este aproape fiarta, se adauga cartofii curatiti si taiati subtiri, verdeata, sare. Cand zarzavatul incepe sa se moaie, se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Daca vrem sa aiba o culoare frumoasa, rosie, cand ciorba este gata, se da oala la o parte si dupa ce s-a racorit putin, se pune sfecla rasa (cruda) in strecuratoarea de macaroane si se cufunda in oala, astfel incat sfecla din strecuratoare sa fie acoperita cu zeama. Se tine un sfert de ora, pana iese culoarea din sfecla si ciorba se inroseste. Se scoate strecuratoarea cu sfecla cruda si se serveste ciorba dreasa cu ou si smantana.

Reteta culinara: din categoria supe, borsuri sau ciorbe





Bijuteria de lux Papillon Construct