1 ceasca zahar tos
1 ceasca lapte
1 ceasca untdelemn
2 oua
1 plic praf de copt
faina cat cuprinde
2 lingurite de rom
1 plic zharahar vanilat
1 plic praf
coaja de lamiie
2 linguri cacao
Ouale si zaharul se bat sau se freaca cu mixerul sau cu telul timp de 5 minute. In timp ce acestea sunt batute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, laptele, praful de copt, romul si faina, pana cand aluatul primeste consistenta smantanii. Compozitia obtinuta o impartim in doua parti: o parte o o lasam asa cum este iar cealalta parte o amestecam cu cacaoa. In tava se toarna intai compozitia fara cacao si apoi cea cu cacao. Cea de-a doua compozitie o poti turna in ce fel doresti si astfel obti o textura deosebita si unica. Se pune la cuptor pentru 40-45 minute. Se poate verifica cu scobitoarea daca este gata. Te sfatuim ca in primele 15 minute sa nu deschizi cuptorul deoarece checul se poate lasa.
Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert