300 gr. ciocolata de menaj rupta bucati
200 gr. crema de vanilie foarte rece
150 ml frisca
275 gr. inghetata de fistic
25 gr. fistic decojit
50 gr. coaja confiatade portocala
25 gr. cirese confiate
275 gr. inghetata de capsuni
Tapeteaza o forma de chec cu folie de nailon si las-o la congelator sa se raceasca. Topeste 100 gr. de ciocolata la bain-marie, amestecand continuu, apoi lasa amestecul sa se raceasca. Pune crema de vanilie intr-un castron si incorporeaza in ea frisca si ciocolata topita. Pune compozitia intr-o cutie joasa, cu capac, si bag-o la congelator, de unde se scote la fiecare 2 ore si cu ajutorul mixerului electric se amesteca bine inghetata. Dupa ce ai amestecat a treia oara, las-o la congelator pana se solidifica. Odata solidificata se scoate din congelator si se lasa sa se inmoaie putin, apoi se aseaza, presand puternic, pe fundul formei de chec racita in prealabil, astfel incat inghetata sa se ridice usor pe peretii formei. Introdu din nou inghetata in congelator pana se solidifica. Lasa sa se inmoaie putin inghetata de fistic, apoi incorporeaza in ea fisticul decojit, tocat marunt, coaja de portocala si cirisele confiate, dupa care se pune compozitia peste inghetata de ciocolata, niveland suprafata cu o lingura, si se baga totul la congelator unde se lasa sa se solidifice, apoi se pune deasupra inghetata de capsuni, ce se niveleaza si se baga cassatta la congelator inca doua ore. Intre timp, topeste ciocolata ramasa, amestecand continuu, apoi las-o sa se raceasca putin. Scoate forma de chec din congelator, tine-o cateva secunde in apa clocotita si rastoarna inghetata pe un platou. Cu ajutorul unei lingurite, decoreaza cassatta cu ciocolata topita, apoi bag-o din nou la congelator cateva minute, pana cand ciocolata se intareste. Taie inghetata cu un cutit inmuiat in apa fierbinte si serveste imediat.
Reteta culinara: din categoria dulciuri si desert