500 gr. cartofi
150 gr. sunca
2 oua
300 gr. ciuperci
100 gr. telemea de oaie
o ceapa
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de smantana
5 masline negre fara samburi
un varf de cutit oregano uscat
o jumatate de legatura de patrunjel verde
sare
piper
Se pune in uleiul incins ceapa si usturoiul tocate marunt, dupa care se adauga sunca si ciupercile taiate cubulete si se calesc in continuare pana scade zeama. Se ia jos de pe foc si se pune sare si piper, dupa gust. Pentru prepararea propriuzisa a acestetei retete se unge si se tapeteaza un vas termorezistent, se aseaza un strat de cartofi taiati felii subtiri si se adauga compozitia formata din sunca si ciuperci peste care se pun maslinele feliate si deasupra inca un strat de cartofi. Separat, se amesteca ouale, telemeaua rasa cu smantana, si dupa ce este mixata bine se toarna peste cartofi, iar deasupra se presara oregano uscat si patrunjel tocat. Se baga in cuptorul bine incins pentru circa 40-45 de minute.
Reteta culinara: din categoria aperitive si gustari